Kategoriler
add remove
Arşiv yazılar
add remove
Etiketler
add remove
werzalit nedir ppc nedir compact nedir Combo ne demektir Okul sırası ölçüleri okul sırası fiyatları akıllı tahta okul sırası Akıllı Tahta Nedir? z kütüphane laminat nedir

Laminat Yazı Tahtaları Nedir ? Özellikleri Nelerdir ?

0 Comments
star_rateArticle rating 0

Laminat yazı tahtası nedir ?

Laminat yazı tahtası, laminat denilen 0,50 mm - 1,80 mm arasında kalınlıklarda overlay kağıtlarının üst üste konularak yüksek basınç ve sıcaklıkta özel preslerde preslenerek hazırlanan yazı yazma ve silme özelliğine sahip beyaz laminat kullanılarak üretilmektedir.
Normalde mobilya sektöründe ahşap mobilyaların dış kaplamasında yoğun olarak kullanılan ve anti bakteriyel özelliği olan laminat, HPL ve CPL olarak 2 değişik nitelikte üretilmektedir.  Fakat biz yazımızda yazı tahtası kısmı yani HPL'tan bahsedeceğiz.
Çünkü Yazı tahtası imalatında kullanılan laminat'a HPL de denilmektedir ki bu laminat'ın orjinal ismidir. Dünya'da HPL olarak bilinmektedir bizim laminat olarak bildiğimiz madde. 0,60 mm kalınlıkta üretilen yazı tahtası laminatı beyaz renkte üretilmektedir ve bu yazı tahtaları, yazı tahtası kalemi ( white board marker ) ile kullanılmaktadır.
Yeşil ve siyah laminat ta üretilmesine karşın yüzeydeki gözenek yapısının tebeşir ile kullanılması sonucu çabuk deforme olması nedeniyle laminat tebeşir tahtalarını tavsiye etmiyoruz. Çünkü zamanla yeşil ve siyah yazı tahtalarının yüzeyi bozulur ve tebeşir ile yazı yazılamaz hale gelir. Bu noktada tebeşirli yazı tahtası kullanmak isteyenlere çelik emayeden yapılan tebeşir tahtalarını tavsiye ediyoruz. 
Peki laminat yazı tahtasının özellikleri nelerdir ?
Laminat yazı tahtaları, ucuz olmaları nedeniyle tercih edilmektedir. Manyetik değildir. Üzerinde not kağıdı veya harita tutturamazsınız. Fakat yazı tahtalarının üst kısmına aluminyum profil'den haritalık ekletebilirsiniz. Kısıtlı bir bütçeye sahip eğitim kurumları için idealdir. Genelde 2 yıl garantili olup, 5 sene kullanım ömrüne sahiptirler. 4. seneyi geçtikten sonra artık yazı tahtası kaleminin bıraktığı mürekkeb'i emmeye başlar ve tahtada  mürekkep lekeleri oluşur. Bir zaman sonra artık yazı tahtası kullanılamaz hale gelir ve değiştirilmesi gerekir.

Comments
You must be logged to enter comment!
speaker_phone
0536 666 42 31

Telefon ve Whatsapp hattı

access_time
7/24

Telefon ile mesai saatleri dışında da arayabilirsiniz