Kategoriler
add remove
Arşiv yazılar
add remove
Etiketler
add remove
werzalit nedir ppc nedir compact nedir Combo ne demektir Okul sırası ölçüleri okul sırası fiyatları akıllı tahta okul sırası Akıllı Tahta Nedir? z kütüphane laminat nedir

Akıllı Tahta Nedir?

0 Comments
star_rateArticle rating 0

Akıllı Tahta Nedir

Bilgisayar ile dijital tahta arasında teknik bağlantı kurarak herhangi bir şekilde kaleme ihtiyaç duymadan sadece parmakla dokunarak bilgilerin ekrana yansıtılması akıllı tahtanın faydaları arasında ilk sıradadır. Eğitim kurumları için tasarlanmış bu cihazdan en üst düzeyde faydalanabilmek için cihazın kurulumunu ve kullanımını iyi bir şekilde öğrenmek gerekir.

Akıllı Tahta Ne İşe Yarar

Akıllı tahta aynı bilgisayar kullanır gibi hızlı bir şekilde bilgiye ulaşıp ekrana yansıtılmasını sağlar. Projeksiyon ya da LED kullanılarak çalışan farklı çeşitleri bulunmaktadır. LED’li akıllı tahta projeksiyon ile çalışan tahtaya göre daha kullanışlıdır. Öğretmenlerin ve öğrencilerin eğitimlerinde her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilen özellikte akıllı tahta çeşitleri bulunmaktadır. Projeksiyon aracılığıyla bilgilerin tahtaya yansıtılması sırasında hem öğrenci hem de öğretmen dersten istediği verimi alamamaktadır. Bu nedenle projeksiyondan bağımsız olarak LED ekranlı dokunmatik olarak çalışan akıllı tahtalar üretilmiştir.

En çok tercih edilen çeşidi ise akıllı tahta ile tabletin aynı anda kullanıldığı cihazlardır. Öğretmenin anlattığı konuları kayıt ediyor olması, ders notlarının öğrencinin tabletine gönderilebilmesi akıllı bir tahtada aranılan özellikler olmaktadır. Akıllı tahtalar çok farklı amaçlarda kullanılmaktadır. Fakat, asıl amacı okullarda verilen eğitim öğretimin daha kaliteli hale gelmesi içindir. Öğretmen ve öğrencilerin tahta kalemi ile notlar yazdığı beyaz tahtanın bilgisayar ve internet bağlantısı ile dijital bir ekran haline dönüştürülmesiyle beyaz tahtalar akıllı tahtaya dönüşmektedir.

Comments
You must be logged to enter comment!
speaker_phone
0536 666 42 31

Telefon ve Whatsapp hattı

access_time
7/24

Telefon ile mesai saatleri dışında da arayabilirsiniz